A BLOG WITH A TAGLINE.

NAJHITREJŠA IZGUBA CENTIMETROV V ŽIVLJENJU?!

| On
Saturday, November 04, 2017


Jaaaa, tole je ista noga, in jaaaa - tole je moja noga. Razlika med "prej" in "potem" pa je le nekaj ur. "Ammm Ana, kaj si počela?", "Kaj te je pa pičl?", "Dej to si ti štor spet nekam zagazila!", "A si si zvila gleženj?!"

Neee, ne in ne! Moja malenkost je do sedaj živela v luštnem prepričanju da imam to srečo da sem se nekoč zredila v gležnje in so zdaj pač "debeli" za vedno. Včasih malo bolj, včasih malo manj ampak vedno izgledajo bolj polni kot bi si to sama želela.

Na mojo srečo so me med obiski Alarie punce vsakič opozorile da imam zatečene gležnje in mi postavljale tisoč in eno vprašanje da bi ugotovile vzrok in mi pomagale težavo odpraviti. Maruša mi je takoj predlagala masažo. Moja reakcija? Masažo? Zakaj? V moji glavi ljudje hodijo na masaže med "Wellness vikendi v dvoje" in pa seveda športniki po težki fizični aktivnosti, ne pa ljudje s "hobitskimi" gležnji. I was (again)...so wrong.

Limfna drenaža, ne pravijo ji brez razloga kraljica masaž. Z enostavnimi, sproščujočimi in nežnimi gibi sta Mojca in Maruša moje noge čez noč spravili v normalno stanje. Mislim da slika pove vse.

Znaki zastajanja limfe v telesu se po navadi kažejo pri naslednjih stvareh:
* zatečene noge
* alergije
* pogosti glavoboli
* nabiranje sluzi v grlu, zjutraj ko se zbudimo
* slab imunski sistem
* low energy
* zatekanje rok
* spanje rok ponoči
* srbeča in aknasta koža

Ker imamo limfe v telesu 3x več kot krvi mora tudi ona seveda stalno krožiti - premikamo jo z gibanjem in krčenjem mišic. Že če veliko stojimo, križamo noge med sedenjem ali ne pijemo zadostne količine vode je dovolj, da nam limfa začne zastajati.

Kako si lahko pomagamo pri "premikanju limfe"?
* telovadba, telovadba, telovadba
* pitje zeliščnih čajev in zadostne količine vode
* savna
* piling telesa
* čim manj oprijete hlače
* zdrava prehrana

Kdo bi si mislil da zastajanje limfe lahko vpliva na toliko različnih stvari? Jaz si nisem, zato je tudi nastal ta zapis. Odkar tedensko obiskujem Mojčine čarobne roke v Alari-i in se držim vseh zgoraj naštetih nasvetov lahko dnevno pomaham svoji očitno vidni kosti v gležnju s katero se pred tem kar nekaj časa nisva videli.1 comment on "NAJHITREJŠA IZGUBA CENTIMETROV V ŽIVLJENJU?!"
  1. Hobitski gleznji? Joj, Alyssa, ti vedno tko lustno napises zadeve. 🤗 Vesela sem, da so noge ful bolj. Sanja

    ReplyDelete

Custom Post Signature

Custom Post  Signature