A BLOG WITH A TAGLINE.

JA KAKŠNA PA SI?

| On
Wednesday, March 22, 2017

Danes sem se, glede na mojo zadnjo izkušnjo oziroma polomijo odločila, da nadgradim svoj blog z nekakšno "serijo" objav - Ana dela neumnosti, zato da jih tebi ni treba!😄  You are welcome.

Ker se bliža poletje, vem da bomo vse kar na enkrat navalile na idejo da hmmm, mogoče bi pa preden vržem svoje bele noge v kratke hlače in zaslepim vse okrog sebe, šla ene 10x v solarij. Ne, ne, ne, ne - kaj pa če na sebi sprobam vse možne oblike samoporjavitvenih krem, sprejev in ostalih zadev ki ne škodujejo koži? Ok, let's do it.

Pa sem šla v Mueller. Moja prva izbira bo nekaj v obliki kreme/mleka za telo. Prvi fact; zelo malo izbire. Našla sem samo 2 taka izdelka in prvega ti predstavljam danes.

Loreal Paris Sublime Bronze mleko za samoporjavitev. Za 150ml sem odštela nekje okrog 11€. Navodila so enostavna, "Mleko enakomerno nanesite na obraz in telo"; ok, to zmorem. "Priporočamo vsakodnevno uporabo, dokler ne dosežete željenega učinka"; super, to sigurno pomeni da bo prvi nanos rahel, potem pa lahko nadgrajujem, great. "Po eni uri boste že opazili enakomerno in naravno porjavelost, ter mehko in prožno kožo"; I'm sold, gremo probat!

Ker sem pregledala vsaj dvajset videov na temo aplikacije samoporjavitvenih zadev, sem se odločila da bom ubrala varno pot in naredila vse predhodne korake. Najprej sem se znebila vseh dlak, naredila piling celotnega telesa, komolce, členke in kolena predhodno še dodatno namazala z vlažilno kremo ter si nadela rokavice.
Akcija! Nekje dve pumpici mleka sta zadostovali za eno celotno nogo. Pazila sem, da nanašam enakomerno in pazljivo, vonj mi sicer ni bil ravno všeč, ampak definitivno ni bil odbijajoč. Napackam se od glave do pet, izpustim obraz - toliko pa ne bom tvegala! Potem si vzamem pol ure, počakam da se krema v celoti vpije in se trudim skoraj da lebdeti in se ne dotikati ničesar; da bo ja vse perfektno. Uspelo mi je, se bom pogledala čez eno uro ker naj bi bili že rezultati.

Prvi pogled v ogledalo je izgledal obetajoče. Rahlo rjavkast odtenek, ki je dejansko deloval naravno, nobene lepljivosti na koži, vonj še vedno enak kot med nanašanjem. Sama sebi dam petko in grem spat.

Ko se zjutraj zbudim in postavim prvo nogo na tla mi izgleda nekam sumljivo oranžna. Great, se mi je zdelo da ne bo šlo vse tako na easy! Po celotni inšpekciji sem ugotovila da se je na nogah barva "razvila" veliko bolj intenzivno kot naprimer na rokah - povsod sem uporabila enako količino produkta. Vse skupaj pa vleče na oranžno. Ni panike, še dobro da je danes zunaj bolj mrzlo, se bom pač zavila kot kebab pa se ne bo videlo. Haha ja, nisem pa upoštevala da se je na moje presenečenje barva "razvijala" še cel dan in sedaj po skoraj 12 urah izgleda še bolj oranžna kot prej. S tem dodatkom da se je vonj totalno spremenil - v nekaj rahlo odbijajočega, neprijetnega.

Odzivi ostalih so bili: "Če mi ne bi pokazala, ne bi ravno opazil. Ampak zdaj ko vidim ne morem nehat gledat!", "Ne, tole pa res ne izgleda ravno rjavo." in "Ja kakšna pa si?!" Tale zadnji pripada mami, ki je zadevo videla na umetni svetlobi, torej pod rumeno žarnico. Tam je oranžen ton najbolj izrazit. Na zunanji svetlobi se ne opazi.

Torej, jaz bom po svetu še par dni skakala rahlo oranžna in posledično te kreme žal ne bom več uporabila. Če imaš ti drugačno izkušnjo mi jo prosim zaupaj v komentar, mogoče sem jaz kaj narobe izvedla; nebi bilo nič novega.

Moje mnenje seveda ni blatenje, samo opis izkušnje. Konec koncev pa se bo vse skupaj verjetno hitro spralo tako da bom lahko že naslednji teden poskusila še drugi izdelek in upala na dobre rezultate - kateri je, pa izveš kmalu!

3 comments on "JA KAKŠNA PA SI?"
  1. Haha super objava, se že veselim naslednjih :D Jaz še z samoporjavitvenimi kremami nisem najbolj eksperimentirala, lani sem imela neke robčke iz DM in so res lepo enakomerno in postopoma dodajali barvo, ni blo oranžno ali lisasto, sploh glede na to, da sem to delala prvič. Jih pa letos še nisem videla v DMu :/
    Sem pa v Müllerju zasledila, da ima Aveo neko kremo, ki naj bi imela enak učinek, sem kupila, ker je smešno poceni, nisem pa še sprobala :)

    ReplyDelete
  2. Hehehe. Mogoče poskusi samoporjavitveni losjon zmešati z enako količino navadnega. Rezultat bo sicer viden postopoma šele po nekaj dneh nanašanja, izgleda pa nekak bolj naravno.;)

    ReplyDelete

Custom Post Signature

Custom Post  Signature