A BLOG WITH A TAGLINE.

ALYSSA'S TOP 5 : APP-i ZA POPOLNE INSTAGRAM FOTKE?

| On
Tuesday, December 06, 2016


Urejanje fotografij je ena izmed mojih najljubših stvari. Dobesedno bi lahko porabila ure in ure samo za igranje s filtri, svetlobo in barvami fotografij. Moj trenutno najljubši stil fotografij je svetel in minimalističen, kar se odraža tudi na mojem Instagramu. Vedno sem na lovu za novimi app-i ki bi mi pomagali dodati še kakšno pikico na i več, zato bom danes s tabo delila svojih top 5.


VSCO

Tole je verjetno eden izmed najbolj profesjonalnih in impresivnih appov ima pa tudi to prednost da je brezplačen! Uporabljam ga za praktično vsako fotografijo posneto s telefonom. Filtri po katerih največkrat posežem so A5, A6, HB1 HB2 & F2, lahko pa jih nadgradiš še z dodatnimi, ki pa so plačljivi. Sama po tem ne vidim nikakršne potrebe, saj so mi filtri ki so na razpolago dovolj za tisto kar rabim. Dodatne funkcije za urejanje svetlosti, kontrasta in jasnosti so neverjetne. Z neštetimi kombinacijami lahko z lahkoto ustvariš svojo "temo"!

FACETUNE

Facetune je edina plačljiva aplikacija na mojem telefonu. Tukaj dosežem belino, ki jo potrebujem za vzdrževanje svoje Instagram teme. Večina slik pri slabi svetlobi dobi tisti nadležen rumenkast ali moder ton ki ga orodje whiten super odpravi. Včasih je uporabno tudi orodje airbrush, s katerim si lahko naprimer lepo zgladiš kožo, s funkcijo patch pa odstraniš mozoljček.

iPICCY

Ta urejevalnik fotografij je ena izmed mojih najljubših najdb za urejanje fotografij, ki jih objavim na blog. Je zelo preprost za uporabo in ne stane niti centa. Tukaj večinoma spreminjam osvetlitev, kontrast in omilim nasičenost. Z igranjem in različnimi kombinacijami lahko ustvariš super sliko, katere kvaliteta ostane primerna tudi za večje resolucije.


AFTERLIGHT

Če se počutim še posebej ustvarjalno, kliknem na Afterlight. Uporabljam ga predvsem za osebne fotografije kot so počitnice, posnetki plaže in narave. Filtri so veliko bolj surovi in "grobi", kar je včasih točno tisto kar želim doseči. Všeč mi je možnost dodajanja svetlobe, saj fotografijam ki imajo veliko barv doda še tisti dodaten wau efekt. S tem app-om lahko resnično ustvariš nekaj povsem umetniškega.


INSTAGRAM

Mislim da vsi poznamo Instagram. To je nekako moj zadnji korak pred objavo fotografije. Tukaj včasih dodam še malo svetlosti in se poigram s sencami, že dolgo časa pa nisem uporabila nobenega prednastavljenega filtra. Je bil pa Instagram tista aplikacija s katero smo, vsaj mislim da, vse začele svojo "put a filter on it" pot!

Katere pa so tvoje najljubše aplikacije za urejanje fotografij?


3 comments on "ALYSSA'S TOP 5 : APP-i ZA POPOLNE INSTAGRAM FOTKE?"
  1. Obožujem tvoje slike! Vedno so on point! <3

    ReplyDelete
  2. Super objava in tvoje slike so vedno on point! <3 Si mi dala nekaj idej za programe za katere prvic slisim :D Meni je vbistvu tudi snapseed zelo vsec.

    ReplyDelete

Custom Post Signature

Custom Post  Signature