A BLOG WITH A TAGLINE.

HOW I MAKE MY DAYS LESS CRAZY

| On
Saturday, October 22, 2016


Zadnjih nekaj tednov je bila zame prava norišnica na več različnih področjih. Sama sem tisti tip človeka ki mora imeti v takih primerih bojni plan, drugače se počutim totalno neorganizirano in zgubljeno. Poleg tega sem vizualno bitje, kar pomeni da mora biti vse črno na belem, zapisano, podčrtano, razdeljeno po kategorijah,... - zato sta svinčnik in papir pri meni obvezna oprema.

Dala sem priložnost že mnogim aplikacijam na telefonu s katerimi naj bi bilo planiranje dni, delanje seznamov in to-do listov lažje, vendar se na koncu vedno znajdem s svinčnikom v roki in papirjem pred nosom. S tabo bi rada delila nekaj trikov in nasvetov od katerih sem sama največ odnesla.

Trenutno stanje pri meni stoji takole: za doseganje vsega kar želim storiti uporabljam tri različne "planerje". Ja, tri. Zakaj?

Prvi je v elektronski obliki in sicer vsem poznani Google koledar. Tukaj imam narejen razpored vseh predavanj in obveznosti ki se tičejo fakultete. Zaradi spreminjanj urnika ter opomnikov pred datumi za oddajo nalog, se mi zdi elektronska oblika tukaj najbolj priročna. Na telefonu imam nastavljene opomnike in avtomatsko posodobljen urnik, tako da mi res nič ne uide. Ker lahko med kometarji shranim direktne povezave do gradiv in uporabnih virov mi stvar vse skupaj še olajša.
Kako se organiziram glede šole? Plan si naredim za vsake 3 tedne v naprej, to pomeni da si časovno razporedim predavanja, vaje ter čas ki ga potrebujem za delo doma.

Naslednji planerček je moj osebni asistent. Sem spadajo prosti čas, ideje, misli, nakupovalni seznami, ideje za izlete, finance in predlogi dobrih restavracij. V ta namen uporabljam MAGIC PLANNER. Je super lušten na pogled in vsebuje že predpripravljene kategorije ki ti bodo takoj olajšale planiranje. Vprašala me boš zakaj planiram svoj prosti čas? Če ga ne, vedno pristanem na istem mestu - pod odejo na Youtube-u. Ne pravim da je s tem kaj narobe, ampak če po svoji "polh seansi" začnem razmišljati o vseh stvareh ki bi jih takrat lahko počela, mi je potem vedno žal. Sama temu pravim slabo izkoriščen prosti čas.

Moj zadnji pomočnik pa je COSMOKOLEDAR. Uporabljam ga za planiranje vsega v povezavi z blogom. Ker je majhen in lahek je nonstop z mano. Sama imam to srečo da ideje za objave dobivam ob najbolj random časih in na najbolj nepredvidljivih mestih. Moj mali kracalnik je poln idej, povezav do uporabnih člankov, shopping listov in raznih opomb. V zadnjem času si močno prizadevam da aktivnost na blogu okvirno planiram za vsaj en teden v naprej, moj cilj pa je imeti 14-dnevni head start. Nisem še našla tistega pravega ravnovesja med šolskimi obveznostmi, službo in bloganjem, je pa to definitivno moja trenutna misija.

Vse svoje planiranje ponavadi spravim skupaj med vikendom, med pitjem kave in zavita v deko. Tako že v naprej vem kako bo izgledal moj teden in vse skupaj poteka veliko bolj mirno in brez hitenja. To je nekako postala moja rutina in odkar se jo držim, so dnevi veliko manj nori.

Imaš tudi ti kakšen trik ki ti pomaga do bolj mirnega in urejenega tedna? Vesela bom vsake ideje!


Be First to Post Comment !
Post a Comment

Custom Post Signature

Custom Post  Signature